Bornova Kampüsü

Okul binaları, sıva ve tuğlalardan ibaret yapılar değil, yaşam alanlarıdır. Form Okulları; bu gerçekten hareketle, 10.000 metrekare gibi büyük bir alan üzerine kurulu kampüsü ve 1 milyon metrekare alana sahip Yaşam Vadisine komşu olması nedeniyle; öğrencilere aktivite çeşitliliği sağlıyor. Onları; araştırmaya, keşfetmeye, deneyimlemeye, oyun oynamaya, sosyalleşmeye, hayal güçlerini ve düşünme kabiliyetlerini geliştirmeye yöneltiyor.

Okulun deniz manzaralı olması, mekan seçiminin ve mimarinin çocuk psikolojisine uygun, göze ve duyguya hitap ederek öğrenciye zevk verecek şekilde yapılması öğrenmenin iskeletini oluşturuyor.

Geleceğe güvenle yürüyen; çalışmalarıyla, başarılarıyla iz bırakacak nesiller yetiştirmenin formülü, çocukların ruhlarını katleden, soğuk, güvensiz, betonarme ve alt yapısız binalardan vazgeçip; iyi bir okul ve çevre tasarımı yaparak; onların ruhlarına renk katacak, canlı tutacak mekânlar sunmaktan geçiyor.